Kano Electroboot

3 tips voor het kiezen van de juiste haven

Geplaatst op

Als je op vakantie gaat met de boot geniet je natuurlijk enorm van de tijd die je op het water bent. Maar de tijd die je in de haven ligt met de boot is net zo belangrijk. Daarom is het van groot belang om goed te kijken naar welke haven je gaat en welke aansluit aan jouw wensen. Bij sommige jachthavens kun je bijvoorbeeld gelijk tanken en bij sommige niet. In dit blog een aantal belangrijke tips voor het uitzoeken van de juiste jachthaven voor jouw boot vakantie

Is er een stroomaansluiting aanwezig?

Er zijn weinig havens over zonder jachthaventechniek, maar toch zijn ze er. Daarom moet je vooraf goed kijken of dit aanwezig is bij de haven die je wilt gaan bezoeken. Met stroompalen bij elke aanleg plek kun je eenvoudig elektrische apparaten laden en gebruiken.

Is er een aansluiting voor schoon water?

Als je een douche hebt in de boot is het fijn als je deze kunt gebruiken in plaats van de douche van de jachthaven. Als er een waterleiding is die je kunt aansluiten op de boot kun je heerlijk in je eigen douche douchen. Ook kun je lekker snel en makkelijk een glaasje water pakken, aan boord afwassen en is het handig voor het bereiden van gerechten aan boord.

Zijn er reddingsmiddelen aanwezig?

Met reddingsmiddelen vergroot je de veiligheid. Mocht er onverwachts iets voorvallen ben je voorbereid op elke situatie. Ook als je reist met kinderen aan boord (die in de haven een zwemvest horen te dragen) geeft het een fijn gevoel als er in de haven reddingsmiddelen aanwezig zijn. Onder reddingsmiddelen vallen bijvoorbeeld reddingsboeien met lijnen maar ook brandblusser.

Als je bovenstaande tips gebruikt bij het kiezen van een jachthaven weet je zeker dat je niks tekort komt met de overnachting en kun je lekker relaxen om de volgende dag weer lekker verder te varen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat er allemaal speelt in de wereld van varen en recreëren aan het water. Ben je wel eens toe aan wat verfrissends? Nee dan zeker de publicaties op onze site door.

Contactgegevens

Via info @ kano-electroboot.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden