Kano Electroboot

De beste visplekken in Nederland

Geplaatst op

Vissen is al eeuwenlang een van de populairste sporten over de hele wereld. Er worden wekelijks veel viswedstrijden gehouden en iedere gemeente kent wel zijn eigen hengelsportvereniging. In Nederland mag je niet zomaar vissen, je hebt namelijk een vispas nodig. Deze vispas kun je eenvoudig online aanvragen via de website van Sportvisserij Nederland. Tijdens het aanvragen van de vispas dien je lid te worden bij de plaatselijke hengelsportvereniging. Vanaf het moment dat je de vispas hebt aangevraagd, mag je direct de waterkant opzoeken. Het geld dat Sportvisserij Nederland binnenhaalt met de vispas wordt grotendeels gebruikt om de visstand en de waterkwaliteit in Nederland van hoge kwaliteit te houden. In Nederland zijn er ontzettend veel plekken die landelijk zijn ingebracht, wat betekent dat iedereen met een vispas daar mag vissen. In dit blog lees je een aantal goede plekken om je eerste vissen te vangen. 

Havens

Een van de beste plekken om veel vis te vangen, zijn kleine en grote havens. Havens liggen veelal vol met boten, waardoor vis een beschutte plek heeft in de schaduw. Bovendien zitten er vaak enorme groepen van kleine visjes in de havens te schuilen voor roofvissen. Hetgeen betekent dat ook grote roofvissen zoals de snoek of baars hier actief is. 

Vanaf de boot

Een van de populairste manieren om te vissen is vanaf de boot. Dit geldt zowel voor kleine als grote vissersboten, waarmee je een heerlijke dag op het water kunt beleven. Het grootste voorbeeld van sportvissen vanaf de boot, is dat je een stuk mobieler bent. Hierdoor kun je op plekken vissen waar je normaliter niet bijkomt en verplaatst je jezelf een stuk sneller van plek naar plek. 

Woonboten

Naast havens, zijn ook plekken waar woonboten liggen een zeer goede plek om je hengel uit te gooien. Met name in de wintermaanden zoekt de vis een warme plek op. Woonboten geven warmte af aan het water, waardoor het water rondom de woonboot een stukje warmer is dan het overige water. Dit trekt verschillende vissen aan, waardoor de kans groot is dat je iets vangt rondom een woonboot. 

Stromend water

Nederland staat bekend om zijn goede waterregeling, waardoor er in het hele land verschillende sluizen, dijken en gemalen zijn te vinden. Dergelijke gemalen en sluizen zorgen voor stromend water, waardoor er meer zuurstof in het water komt. Het water rondom de sluis of het gemaal bevat dus meer zuurstof dat het overige water. Hierdoor is ook dit water een zeer populaire plek onder verschillende vissoorten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat er allemaal speelt in de wereld van varen en recreëren aan het water. Ben je wel eens toe aan wat verfrissends? Nee dan zeker de publicaties op onze site door.

Contactgegevens

Via info @ kano-electroboot.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden