Kano Electroboot

De beste voorbereiding op een dag surfen op zee

Geplaatst op

Er zijn weinig dingen zo leuk als op een mooie dag te gaan surfen op zee. Zelfs mensen die het nog nooit gedaan hebben zijn vaak in één dag om. Het is eenvoudig genoeg om mee te beginnen en het geeft een goed gevoel als je op een surfplank over de golven raast. Een goede voorbereiding is echter erg belangrijk. Dit is zeker het geval als je het nog nooit gedaan hebt, maar geldt nog steeds als je al ervaring hebt. Waar moet je dan precies rekening mee houden? Lees het in deze blog.

Voordat je naar het strand gaat

Het begint bij de weersverwachting. Er moeten natuurlijk wel golven zijn, maar ze moeten niet te hoog zijn. In dat geval is het onverantwoord en zelfs gevaarlijk om te gaan surfen. Als je nog nooit gesurft hebt is het belangrijk dat je in ieder geval vooraf opzoekt wat er van je verwacht wordt. Het is fysiek een redelijk inspannende sport, dus je moet een redelijke conditie hebben wil je er optimaal van kunnen genieten. Er is namelijk niet zoveel aan als je na 10 minuten al uitgeput op je surfplank ligt.

Zorg voor de juiste uitrusting

Om te kunnen surfen heb je feitelijk maar twee dingen nodig, die redelijk voor zich spreken; een surfplank en een wetsuit. Als je nog nooit hebt gesurft is het aan te raden om niet direct beide producten aan te schaffen, maar te huren. Op die manier kun je uitvinden of je het daadwerkelijk leuk genoeg vind. Het is vaak mogelijk om beide materialen te huren, ook al neem je niet direct surflessen. Als je wel meteen het materiaal wilt aanschaffen is het goed om naar een winkel te gaan met mensen die echt verstand hebben van surfplanken en wetsuits. Zij kunnen adviseren welk type surfplank en wetsuit het beste bij je past.

Op het strand zelf

Als je een dagje gaat surfen, zorg dan dat je niet alleen bent. Naast dat het gezelliger is om met meerdere mensen een dagje naar het strand te gaan en samen te surfen, is het voor de veiligheid goed als je niet alleen bent. Zo weet je zeker dat er iemand op je let terwijl je bezig bent. Zorg daarnaast wel dat je niet gaat surfen in een gebied waar ook veel zwemmers zijn. Naast dat het storend is voor beide partijen is het ook nog eens gevaarlijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat er allemaal speelt in de wereld van varen en recreëren aan het water. Ben je wel eens toe aan wat verfrissends? Nee dan zeker de publicaties op onze site door.

Contactgegevens

Via info @ kano-electroboot.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden