Kano Electroboot

De voordelen van een boot huren

Geplaatst op

Een boot huren kan tegenwoordig in veel steden in Nederland. Op een heerlijke zomerdag samen met vrienden, familie of collega’s genieten van een koud drankje door de grachten van de binnenstad. Klinkt ideaal toch? Het huren van een boot of sloep heeft veel voordelen ten opzichte van het aanschaffen van een eigen boot. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van een boot of sloep huren.

Geen eigen ligplaats nodig

Als je een boot huurt in plaats van zelf aanschaft, heb je geen eigen ligplaats nodig. Veel havens waar je de boot kunt laten liggen hebben een wachtlijst. Je kunt daardoor lang niet altijd direct bij een haven terecht met je boot. Daarnaast zitten er ook bepaalde kosten verbonden aan het stallen van je boot. Met een boot of sloep huren heb je niet te maken met wachtlijsten of met extra kosten.

Variatie in verschillende boten

Veel mensen die een boot willen aanschaffen kiezen uiteindelijk voor één boot. In verband met de kosten van het aanschaffen van een boot is dit vrij logisch. Het nadeel hiervan is dat je dan wel vastzit aan dit type boot. Met het huren van een boot kun je variëren in de verschillende soorten boten. Voor actievere dagen kun je kiezen voor een speedboot en voor juist een ontspannen dag kies je voor een luxe sloep.

Geen grote investering

Het kopen van een boot is over het algemeen een grote investering. Als je er uiteindelijk veel gebruik van gaat maken, dan verdient die investering zich op de lange termijn wel terug. Met het huren van een boot ben je veel minder kosten kwijt en is het minder erg om een keer niet iedere zomermaand op het water te varen. Daarnaast kun je de kosten voor het huren van een boot of sloep vaak ook delen door het aantal aanwezigen, waardoor je vaak voor heel weinig al een leuke boottocht hebt.

Geen onderhoud aan je boot

Met het huren van een boot ben je ook geen tijd en kosten kwijt aan het onderhouden van de boot. Het is enkel de boot huren, een dag varen en de boot vervolgens weer netjes afleveren bij de verhuurder. Je hebt in feite niets te maken met het onderhoud van de sloep of boot.

Verschillende vertrekpunten en vaargebieden

Heb je een eigen boot, dan ligt deze ergens aan een haven. Je bent dan gebonden aan een vast vertrekpunt en vaak ook een vast vaargebied. Heb je de ene keer zin om door de grachten van Amsterdam te varen, maar een week later in Utrecht of Leiden? Het kan dan veel slimmer zijn om een boot te huren in de desbetreffende stad, zodat je al direct op de goede plaats bent en geen boot hoeft te verplaatsen met de auto en een boottrailer.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat er allemaal speelt in de wereld van varen en recreëren aan het water. Ben je wel eens toe aan wat verfrissends? Nee dan zeker de publicaties op onze site door.

Contactgegevens

Via info @ kano-electroboot.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden