Kano Electroboot

Dit mooiste bezienswaardigheden van de Rotterdamse haven

Geplaatst op

De Rotterdamse haven is wereldwijd bekend om zijn grote haven. Voorheen de grootste haven van de wereld en nog altijd de grootste in Europa. Jaarlijks worden meer dan 450 miljoen ton aan vracht aan en afgevoerd. De haven bezit daarnaast tal van mooie bezienswaardigheden die je toch echt een keertje moet bezoeken. Met een havenrondvaart door Rotterdam kun je een mooie lijst afwerken. We zetten de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje.

De oude haven

We beginnen met een van de oudste stukje van de Rotterdamse haven: de oude haven. Inmiddels is het een drukbezocht uitgaansgebied met veel cafés en restaurants langs het water. Rondom de oude haven valt er dus genoeg te beleven en is voor vele een leuke opstart of einde van je daginvulling.

Erasmus

In de haven van Rotterdam zijn er tal van bruggen te vinden. De meest bekende is de Erasmusbrug. Een echte blikvanger die van een grote afstand te zien is. Het ontwerp van de brug heeft de vorm van een zwaan. Wat uiteindelijk ook een van de bijnamen is geworden van de brug. Met meer dan 800 meter over de Nieuwe Maas verbindt de brug het noordelijke en het zuidelijke gedeelte van Rotterdam.

Euromast

Een andere onmisbare blikvanger in de skyline van Rotterdam is de Euromast. Wanneer je een overkoepelende blik wil werpen over de haven, dan is dit de juiste plek. De toren is namelijk te bezoeken voor publiek. Met een hoogte van 185 meter is de Euromast tijdens een bezoek aan Rotterdam niet te missen.

De Kuip

Het Feyenoordstadion is de thuishaven van de welbekende club Feyenoord. Het stadion heeft de vorm van een grote kuip waar het zijn bijnaam aan te danken heeft. In de volksmond wordt het stadion daarom ook eerder de Kuip genoemd. Naast het thuishaven van Feyenoord biedt het stadion ook dienst aan vele concerten van allerlei artiesten en andere evenementen.

Indrukwekkende schepen

De Rotterdamse haven is nog altijd de grootste in Europa. De haven wordt nog altijd uitgebouwd en blijft elk jaar groeien. Denk hierbij aan de meerdere aangebrachte Maasvlaktes. De haven wordt dagelijks bezocht door grote en indrukwekkende schepen. Denk hierbij aan massa container schepen, maar ook aan cruiseschepen met toeristen van over de hele wereld. De grootste schepen van de wereld meren aan in de haven van Rotterdam. Tijdens een havenrondvaart door Rotterdam zul je ze ongetwijfeld tegenkomen.

Havenrondvaart Rotterdam

De haven van Rotterdam is zoals gezegd enorm. Naast de benoemde bezienswaardigheden kan het lijstje aangevuld worden met nog tal van andere opties. Je kunt op verzoek bij veel havenrondvaart aanbieders de rondvaart personaliseren. Vul zelf het lijstje aan met de leukste bezienswaardigheden die jij waard vind om te bezoeken. Je vult in ieder geval ongetwijfeld je dag vol met plezier.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat er allemaal speelt in de wereld van varen en recreëren aan het water. Ben je wel eens toe aan wat verfrissends? Nee dan zeker de publicaties op onze site door.

Contactgegevens

Via info @ kano-electroboot.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden