Kano Electroboot

Hoe duurzaam is mijn boottocht in Amsterdam?

Geplaatst op

Als een tripje naar Amsterdam op de planning hebt staan, dan is deze pas compleet als je gebruik hebt gemaakt van de Amsterdamse grachten. Je kunt het beste kiezen om zelf te gaan varen, omdat je dan zelf kunt kiezen waar je langer verblijft en waar wat minder lang. Boot huren Amsterdam werkt eenvoudig bij een van de talloze verhuurmaatschappijen. Maar hoe slecht is zo’n boottocht voor het milieu?

Hoe duurzaam is zo’n tripje?

De tijden van een door een motor aangedreven boottocht zijn al een tijdje voorbij. Dit maakt het voor jou als toerist een stuk makkelijker om de CO2-voetafdruk van jouw reis een stuk kleiner te maken, dankzij de nieuw geïntroduceerde elektrische fluistersloepen. De elektrische boten die de bestaande dieselmodellen moeten vervangen, veroorzaken geen emissies, geen geuren en zijn aanzienlijk stiller. Bovendien veroorzaken ze minder golven, waardoor de boten minder schade aan de kaaimuren aanrichten.

Elektrische boten verbruiken geen olie

Er zitten geen zuigers in een elektromotor, dus het is niet nodig om de olie te verversen of de brandstof te controleren. Dit scheelt de verhuurder van de boot niet alleen geld, ook voor jou heeft het voordelen. Jouw trip levert namelijk zo goed als geen emissie op. Ook niet in het onderhoud. Er hoeft dus – naast geen brandstof – ook geen olie gebruikt te worden. Die olie, die bij oude motorboten vaak in het water belandde, hoef je je dus ook geen zorgen om te maken.

Wat kan ik zelf doen?

Eigenlijk hoef je voor jouw boottocht dus weinig zorgen te maken over de uitstoot van de boot zelf. Wat je zelf kunt doen is je spullen en afval netjes bij je houden als je door Amsterdam vaart. Er zijn op veel toeristische plekken en langs het water genoeg afvalbakken waar je je rommel kunt deponeren. Zo zorg je niet alleen voor een schoner milieu, maar kun je ook meteen het goede voorbeeld geven aan anderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat er allemaal speelt in de wereld van varen en recreëren aan het water. Ben je wel eens toe aan wat verfrissends? Nee dan zeker de publicaties op onze site door.

Contactgegevens

Via info @ kano-electroboot.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden