Het organiseren van een bedrijfsuitje kan meer dan één doel hebben. Natuurlijk wil jij je medewerkers een aangename dag aanbieden waarbij het de bedoeling is dat de personeelsleden elkaar onderling eens op een andere manier leren kennen. Als je als leidinggevende slim bent, haal je echter meer uit een bedrijfsuitje.

Observeer de activiteiten van de nietsvermoedende medewerkers

Wat een prima idee is, is om te kiezen voor een dag op het water. Er zijn verschillende bedrijven de in elk geval boten verhuren en alle ins en outs van waterrecreatie kennen. Ga met een dergelijke partij in gesprek en organiseer een leuke actieve dag op het water. Ondertussen kun jij je als leidinggevende in de jachthaven ophouden, van waaruit je de activiteiten van je medewerkers scherp in de gaten kunt houden.

Kies voor een heerlijke dag met boten en waterrecreatie

Wil je nou iets leren van de dag op het water en het gedrag van je medewerkers, verschans je dan enigszins in de jachthaven. Jij moet de mensen wel zien, zijn jou niet. Vervolgens is het een kwestie van kijken naar wat de mensen doen. Wie neemt automatisch de leiding en wiel loopt weg als er sprake is van stress en tijdsdruk. Is er onenigheid in een team en dient er een knoop doorgehakt worden, wie doet dat dan? Wij zijn de natuurlijke leiders en wie zijn de meelopers?

Wie hakt knopen door en en wie blijkt een meeloper?

Vanuit de jachthaven en verstopt tussen de pleziervaartuigen die aan hebben gelegd aan de steigers of de kade, kun je zo mooi in kaart brengen welke medewerkers het in zich hebben om later bijvoorbeeld door te groeien en manager binnen jouw bedrijf te worden. Je ziet snel wie geschikt zijn, en dat zijn in elk geval niet de meelopers en de mensen die zich tijdens de momenten van stress afzijdig houden. De toekomstige managers zoek je tussen de natuurlijke leiders en de mensen die wanneer het erop aankomt knopen doorhakken en die daarbij blindelings gevolgd worden door de rest van de groep. Zitten de activiteiten voor de medewerkers er op? Sluit dan af met een etentje in het restaurant in de jachthaven. Laat dan ook je observaties varen. Sla ze op in je brein en geniet dan vooral van al het lekkers van het restaurant.