Kano Electroboot

Wat moet je zien als je Amsterdam 1 dagje bezoekt?

Geplaatst op

Ben je van plan de hoofdstad van Nederland, Amsterdam een dagje te bezoeken? Lees onderstaade tips van plekken en activiteiten die je niet mag missen. Er zijn in Amsterdam veel museums, cafétjes en winkels te vinden, maar als je maar een dagje hebt is het zonde hier te lang te blijven.  

Ontdek Amsterdam per boot

Amsterdam staat uiteraard bekend om haar grachten. De drie ‘hoofdgrachten’ zijn de Herengracht, de Prinsengracht en de Keizersgracht. Als je ervoor kiest om de grachten te voet te verkennen is het handig om vooral de grote en bekende grachten op te zoeken. Voor een echte goede ‘grachtentour’ is aan te raden een bootje te huren in Amsterdam en rond te varen. Zo kan je niet alleen veel meer grachten bekijken, maar zie je Amsterdam vanaf een andere kant.  

Damrak, de Dam en het paleis

Wat zeker niet overgeslagen mag worden aan een bezoek aan Amsterdam is een bezoek aan de Dam. De Dam en het paleis op de Dam zijn populaire en welbekende locaties. Verschillende activiteiten en events vinden hier plaats, zoals de kermis. Wat ook zeker niet mag ontbreken aan een bezoekje aan de Dam (en Amsterdam) is de straat gelegen tussen het Centraal Station en de dam, Damrak. Hier vind je mooie historische gebouwen en het monumentale pand de Beurs van Berlage. 

De Jordaan

Zien hoe de Amsterdammer woont? Bezoek dan de Jordaan, een populaire buurt in Amsterdam. Hier zijn geen specifieke toeristische trekpleisters te vinden, maar vind je schattige buurtcafétjes, lokale winkeltjes en parkjes. Het is zeker aan te raden om de Jordaan te bezoeken zonder gebruik te maken van Google Maps. Loop gewoon lekker rond! 

Heineken Experience

Ga langs bij de Heineken Experience, een van de oudste bierbrouwerijen. Deze bierbrouwerij is omgetoverd tot een interactief museum waarbij je een reisje door de ‘Heineken’ tijd maakt en ziet hoe het biertje tot stand komt. Uiteraard staat er voor de 18 plusser een proefmomentje op de planning! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat er allemaal speelt in de wereld van varen en recreëren aan het water. Ben je wel eens toe aan wat verfrissends? Nee dan zeker de publicaties op onze site door.

Contactgegevens

Via info @ kano-electroboot.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden