Kano Electroboot

Zeevissen – een variërend en sportief dagje op het water!

Geplaatst op

Als je op zoek bent naar een dagje uit op het water, maar je wil wat anders doen dan kanoën of alleen varen met een electroboot, biedt zeevissen dé uitkomst! In Nederland hebben we een aantal organisaties waarbij je aan boord van een sloep een dagje op zee kan gaan varen en vissen. Dit is leuk voor zowel de ervaren sportvissers als voor mensen die nog nooit een hengel hebben aangeraakt. Niet in de laatste plaats omdat zeevissen op verschillende manieren kan. In deze blog bespreken we vier van deze manieren.

Makreelvissen

Tussen mei en oktober vind je vlakbij de Nederlandse kust scholen met makrelen. Een dagje makreelvissen is vooral geschikt voor vissers zonder (veel) ervaring en families met kinderen. Dit komt omdat makreel een echte roofvis is. Dat betekent dat ze zelf ook actief op zoek zijn naar voedsel en dus in vrijwel ieder soort aas bijten. Daardoor zul je zeker geen uren op zee zitten zonder een keer beet te hebben.

Zeebaarsvissen

Waar makreelvissen zeer geschikt is voor iedereen, is zeebaarsvissen een andere tak van sport. Om deze sterke vis aan boord te krijgen zul je echt moeten weten wat je doet. Lastige technieken, specifieke soorten aas en het feit dat de vissen vaak gefocust zijn op krabben in plaats van wat jij voorschotelt, betekent dat zelfs ervaren sportvissers wel eens (figuurlijk) buiten de boot vallen. In veel gevallen is het juist die moeilijkheid wat de sportvissers aanspreekt.

Wrakvissen

Een dagje wrakvissen is wat gevarieerder dan makreelvissen of zeebaarsvissen. Je gaat bij een dagje wrakvissen, zoals de naam al suggereert, vissen op de plek waar een wrak op de zeebodem ligt. Vanwege de beschutting zit er veel vis en voedsel, wat het een fantastische stek maakt om op te vissen.

Ankervissen

De laatste variant die we bespreken is ankervissen. Bij ankervissen vaar je met een boot naar een bepaalde visrijke stek, waar het anker uitgegooid wordt. Vervolgens vis je op de zeebodem, wat het grootste verschil is met het makreelvissen en zeebaarsvissen. Deze variant is het hele jaar mogelijk én geschikt voor mensen zonder viservaring.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat er allemaal speelt in de wereld van varen en recreëren aan het water. Ben je wel eens toe aan wat verfrissends? Nee dan zeker de publicaties op onze site door.

Contactgegevens

Via info @ kano-electroboot.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden